Relatiegeschenken voor de auto-branche

Werkt u in de autobranche? Dan weet u net zoals wij dat het veel draait om de dienstverlening en de klantenservice. Er zijn haast net zoveel verschillende diensten als modellen auto’s op straat. Van autohuis, dealers en garages tot wasstraten, tankstations en bandenservice – in al deze bedrijven draait alles om auto’s. Deze dienstverlening kan zich onderscheiden van de concurrentie door een goede service, duidelijk onderscheidbare kwaliteit, maar ook leuke en interessante relatiegeschenken. Door een relatiegeschenk weg te geven bij verschillende situaties, zal de klant zich speciaal en gewaardeerd voelen.

Neem een situatie waarbij vaste klanten telkens terugkeren naar uw wasstraat. Om deze klanten een blijk van waardering te geven, kunt u een bedrukt relatiegeschenk weggeven. Denk hierbij aan een metalen sleutelhanger met uw merk erop. Op deze manier weet de klant dat hij als een individuele persoon gezien wordt, en niet als bijvoorbeeld klant nummer 3.

Auto-relatiegeschenken met logo bedrukken

Bedrijven in de autobranche kunnen relatiegeschenken rond het thema auto goed inzetten ter verbetering van de klantenbinding met bestaande klanten, maar ook om nieuwe klanten te krijgen. Tot de populairste auto-relatiegeschenken voor autohandelaren en autodealers behoren bijvoorbeeld parkeerschijven met logo. Het is gewoon heel leuk om zo’n parkeerschijf in een net nieuw gekochte auto aan te treffen. Op deze manier wordt de klant lange tijd herinnerd aan het autobedrijf. De klantenbinding wordt zo ondersteund en versterkt. Voor veel mensen zijn auto’s tenslotte veel meer dan alleen maar een transportmiddel. De auto-relatiegeschenken van de autohuizen zijn voor een deel echte lifestyle-artikelen en musthaves voor de rijders van het betreffende merk. De kwaliteit van de gekozen auto-relatiegeschenken moet wel passen bij de prijsklasse van de gekochte auto, want het relatiegeschenk dient de waarde van de auto te weerspiegelen.

Relatiegeschenken per seizoen

Let wel op dat de relatiegeschenken die u weg wilt geven, gerelateerd zijn aan het seizoen of de tijd van het jaar. Het heeft namelijk weinig zin om een ijskrabber in de zomer weg te geven. In plaats hiervan is het handiger om bijvoorbeeld een zonnebril of een ventilatortje met uw logo cadeau te doen. Deze zullen eerder gebruikt worden en daarom langer in de gedachte van de klant dwalen. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste relatiegeschenken? Of wilt u eenvoudig professioneel advies ontvangen? Neem dan snel contact op met onze experts!